Dag van de wetenschap 2016

Datum:
Locatie: Waterbouwkundig Laboratorium
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Tijdens de dag van de wetenschap (27 november 2016) zetten wij onze deuren open voor de kleine bezoeker. Tijdens een rondleiding die ongeveer 2 uur duurt kunnen jongeren mee vlotters gooien, te weten komen hoe een sluis werkt, zelf varen in onze scheepsmanoeuvreersimulator en nog veel meer. We organiseren  verschillende kleine workshops waar de jongeren in kleine groepjes mee kunnen experimenteren. Volwassenen mogen natuurlijk mee kijken (maar de kinderen doen het echte  werk).

Demo's / Workshops

Springtij in Zeebrugge
In het 2000 m² grote schaalmodel van de haven van Zeebrugge simuleren we het getij op zee. Hoe groot is de stroming tijdens eb en vloed, en hoeveel verschil is er tussen hoogwater en laagwater? Kom het zelf opmeten in het laboratorium!

Sluismodel
Wat is een sluis? Hoe werkt een sluis en wat zijn zijn onderdelen? Waarmee moet je rekening houden om een goede sluis te ontwerpen? Kom het uittesten op het sluismodel in het laboratorium!

Golvensimulator
Iedereen speelt graag in de golven op zee. Hier op het WL spelen we graag met golven in een golfgoot.  Kom meespelen en kom alles te weten over golven!

Sandbox
In onze Augmented Reality Sandbox kan je zelf aan de slag met virtueel water. Simuleer er met eigen handen een overstroming, laat het regenen over een bergketen en verander de loop van een rivier!

Scheepmanoeuvreer- simulator
Ooit al een keer gevaren met een schip? Op het Waterbouwkundig Laboratorium hebben we een scheepsmanoeuvreersimulator waar ook de echte loodsen komen oefenen. Wil jij dit ook eens uittesten?

Sedimentologische proeven
"Vind je wetenschap wel tof en wil je ook wel eens zelf proefjes doen? Kom dan meedoen en doe proefjes met zoet en zout water. En help ook mee testen hoeveel slib er in het water zit."  

VOLZET

Wanneer

27 november 2016

Inschrijven is verplicht en kan tot en met 23 november 2016.

Doelgroep

Geschikt voor leeftijden vanaf 8 jaar tot 12 jaar.

Inschrijven