Documentatiecentrum

Aanbod

De collectie bevat in hoofdzaak werken rond volgende disciplines:

  • waterbeheer en -beleid,
  • waterbouwkunde,
  • nautica,
  • sedimentbeheer en morfologie,
  • hydraulica en hydrologie.

De collectie bestaat uit boeken, tijdschriften, nieuwsbrieven, rapporten, congresverslagen, reprints, thesissen, multimedia, atlassen en actuele kaarten en is doorzoekbaar via de online catalogus

De studie- en adviesrapporten en artikels maken de kern uit van de bibliotheekcollectie. Alle gerelateerde informatie (onderzoekers, projecten, events en literatuurverwijzingen) over watergebonden WL onderzoek wordt op een geïntegreerde wijze voorgesteld. Op die manier fungeert de catalogus ook als kennisbeheersysteem van WL. Deze laatste is volledig toegankelijk voor de medewerkers van het beleidsdomein MOW. De WL kennisproducten die voor iedereen vrij toegankelijk zijn worden digitaal aangeboden via het Open WL Archief (OWA).

Praktische info

Het documentatiecentrum is alle werkdagen open van

  • 10.00 uur tot 12.30 uur
  • 13.30 uur tot 16.30 uur

De toegang is vrij. Gelieve evenwel vooraf contact op te nemen met de informatiebeheerder.  

Het documentatiecentrum is in de eerste plaats een referentiebibliotheek. Dit betekent dat je publieke informatie ter plaatse kunt inkijken en, indien nodig, kopiëren/scannen. Ontlening van publicaties is niet toegestaan.

Het Open WL Archief omvat alle vrij digitaal toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut. Je vindt hierin rapporten, artikels, congresverslagen, posters,  presentaties, enz.

Klik op de afbeelding hieronder voor meer info:

open fhr archive

In 2013 erfde het Waterbouwkundig Laboratoriumportret jj peters het volledige archief van wijlen ereprofessor en ingenieur J.J. Peters, internationaal expert op het gebied van sedimenttransport, rivierhydraulica en morfologie.

Het merendeel van z’n werk hebben we toegankelijk gemaakt via een zoekinterface.

info
Contact

Documentatiecentrum
Waterbouwkundig Laboratorium
Berchemlei 115
B-2140 Antwerpen

Tel. +32 3 224 60 35
Fax +32 3 224 60 36

Contactpersoon

Informatiebeheerder: Steven Cerpentier